Despre noi

Organizatia Non-Profit
Back to Bike

Am infiintat Organizatia Non-Guvernamentala si Non-Profit Back to Bike inca de pe vremea cand eram angajati ai unei companii multinationale si am organizat primele ture caritabile si de agreement in timpul liber de dupa program si in weekend-uri. Ne-am bucurat sa vedem cum creste numarul biciclistilor dornici de a contribui, de a ajuta, de a cunoaste, de a se relaxa prin miscare in trasee inedite, cu fiecare excursie organizata de noi.

Despre Noi

Cum a inceput totul? Intai am descoperit ca altii au descoperit…bicicleta Despre acest stadiu, premergator infiintarii Organizatiei Non-Profit Back To Bike, puteti citi pe blogul nostru  Excursiicubicicleta.wordpress.com

Odata contaminati cu “microbul” biciclelii si invartindu-ne rotile de-a lungul si de-a latul tarii, am vazut atatea locuri fenomenale care merita promovate, atatia oameni minunati care merita cunoscuti, incurajati si sprijiniti in lupta lor cu viata, atatea lucruri care se pot face pentru a fi un pic mai bine, incat am zis: “De ce nu? Hai sa facem! Dar de pe bicicleta!”

Dar cel mai mult am simtit, in excursiile noastre pe bicicleta, solidaritatea oamenilor si bunatatea lor. In drumurile lungi, cand esti stors de vlaga, poate infometat, vesnic insetat,
te copleseste orice gest de omenie. Si nu iti vine sa crezi ca cineva iti ofera chiar atunci un pahar de apa rece, ceva de mancare sau te saluta de pe marginea drumului, iti zambeste si te incurajeaza cu o vorba buna, uneori chiar cu aplauze!

Iar in situatii de reala criza, cand eram pe niste dealuri fara sfarsit, fara urma de oameni, udati pana la piele de o ploaie rece, speriati de tunetele si fulgerele care cadeau langa noi si de noaptea care se lasa,
fara habar unde innoptam, un alt om minunat ne depaseste cu masina lui de teren, se opreste in fata noastra, se da jos din cabina lui incalzita si zice, timid si sovaitor: “Nu va suparati ca v-am oprit, dar as putea sa va duc eu unde vreti sa ajungeti, ca ploua!”

Toate lucrurile astea ne-au dus la niste concluzii: oamenii sunt buni, avem nevoie de atat de putine lucruri, dar mai ales unii de altii si cea mai mare bucurie o simti atunci cand ajuti pe cineva in nevoie.
Steinhardt a spus “Daruind, vei dobandi!”, iar Seneca a zis “Singurele lucruri pe care le am sunt cele pe care le-am dat”. Astfel, din toate aceste lucruri, intamplari si emotii, s-a nascut Oganizatia Non-Guvernamentala si Non-Profit Back To Bike, cu obiectivele principale:

1. salvarea satului romanesc prin promovarea agro-ciclo-turismului, ca forma de turism neinvaziv;

2. promovarea si pastrarea traditiilor si a stilului de viata specific satului romanesc;

3. organizarea si / sau participarea la expozitii, evenimente sportive si culturale, targuri de profil, festivaluri de traditii si mestesuguri.

Asta e, pe scurt, povestea noastra. Pe lung, acum o construim! Vrei sa o construim impreuna?

Hai cu noi!