Festivalul trandafirilor

Excursie cu bicicleta la Ciumbrud, Transilvania

 

Va invitam intr-o excursie cu bicicleta la o aruncatura de bat (mai lung) de Cluj, la Ciumbrud, langa Aiud. De ce? Pentru ca acolo se va desfasura un festival inedit, plin de culoare si mirosuri fine, Ziua Rozelor! Si, vorba cantecului, sa nu uitam nicicand sa iubim trandafirii :)

Programul festivalului este aici: Ziua Rozelor la Ciumbrud

Plecare: sambata dimineata, 25 iunie 2016, ora 07:00, de la gara Cluj Napoca, cu trenul pana la Aiud. Biletul pentru o persoana si pentru bicicleta din dotare este aproximativ 19 lei. Trebuie neaparat sa ajungem mai repede la gara, adica la 06:30, pentru a avea timp sa ne demontam rotile bicicletelor (am intrebat la informatii CFR daca pentru acest tren putem urca cu bicicletele si mi-au raspuns ca doar cu ele demontate).

Sosire: Aiud, ora 08:22, la timp pentru a participa la parada rozelor, evenimentul de deschidere a festivalului. Deoarece parada include si biciclete decorate, ar fi fain sa ne impodobim si noi bicicletele noastre cu ceva dragut, cu trandafiri, chiar si de plastic! :)

Festivalul are tot felul de evenimente pana la ora 22:00, dupa cum vedeti si in link-ul de mai sus, dar noi propunem sa ne strecuram printre ele si sa mergem la rezervatia naturala Taul fara Fund. Cand am fost noi ultima data, ploua, dar tot a fost superb! Senzatia de leganare pe patul de muschi crescut pe luciul lacului fara fund e de nepretuit :), asa cum puteti vedea aici

Vom manca ce vom gasi la acest festival, deci sa nu uitam sa ne luam ceva banuti la noi.

Cazarea este in casa parohiala a Parintelui Sabin din Bagau, la 2 km de Ciumbrud. Vom dormi la comun, pe paturi si saltele, intr-o camera curata si incalzita.

Intoarcerea: duminica dimineata plecam cu bicicletele spre Cluj Napoca, prin Cheile Valisoarei.

Important: Scopul excursiilor noastre este de intrajutorare si de sustinere a comunitatilor locale si a traditiilor si mestesugurilor din acestea. In acest sens, se accepta donatii de la participantii la excursii. Pentru aceasta excursie, va sugeram ca donatie o suma minima de 50 de lei de persoana. In acest fel vom recompensa efortul gazdelor de a ne primi, de a ne impartasi din traditiile lor si de a ne oferi adapost pentru o noapte. Si incet-incet, ajutam la implinirea visului de a reconstrui casuta batraneasca de la Valea Inzelului.

Atentie!: Numar limitat de participanti! Exista posibilitate de cazare pentru maxim 10 persoane. Din aceasta cauza trebuie sa stim foarte exact cati mergem. Prin urmare, va rugam sa confirmati participarea in aceasta excursie DOAR  daca aveti intentia ferma de a veni cu noi. In cazul in care nu mai puteti veni, va rugam sa ne anuntati din timp (preferabil cu cel putin 3 zile inainte de data excursiei).

Este o excursie accesibila biciclistilor cu o pregatire de nivel mediu, dar cu dorinta de a explora si de incerca altceva decat pana acum, mai mult decat o simpla bicicleala.

Aveti grija sa va echipati bine, atat voi cat si bicicletele.

Nota Bene: Excursiile noastre pe bicicleta sunt chiar excursii, NU competitii sau antrenamente. Sunt dedicate tuturor biciclistilor care doresc sa petreaca o zi cu miscare, admirand natura si stand de vorba cu prieteni, mai vechi sau mai noi. Pe scurt, se merge intr-un ritm lejer de 10 – 15 km/h si se fac pauze de fotografiat, mancat, respirat :) ori de cate ori e nevoie!

Oare cum o fi sa biciclesti in aer cu parfum de trandafiri si sa vizitezi un camp intreg de roze? O sa vedem in acest weekend!