Pe Mures in sus

Excursie cu bicicleta in Cluj si Alba, Transilvania

 

Va invitam intr-o excursie cu bicicleta in Transilvania, zona Cluj si Alba, sa exploram o parte din valea Muresului, cu tot ce inseamna ea: locuri spectaculoase, rezervatii ale naturii, chei, carari nestrabatute inca, biserici mici de lemn si cantece vechi.

Traseu de 2 zile. In prima zi: Excursia cu bicicleta incepe in Cluj si ne indreptam spre Alba: Razboieni – Uioarea de Sus – Silivas – Hoparta – Bagau. Distanta: 30 km.  Acest traseu este unul usor. Vizitam Castelul Teleki, rezervatia naturala Tau fara Fund si biserica veche din lemn, monument istoric de secol XVIII, din Bagau. Tot in Bagau vom avea parte de o surpriza – vom asculta si vom dansa dupa cantecele specifice locului, interpretate de un grup de sateni special pentru noi si sub indrumarea preotului lor, un om de o calitate exceptionala: Parintele Sabin.

A doua zi: Bagau – Gambas – Aiud – Cheile Turzii – Cluj. Distanta: 95 km. Acest traseu va fi mult mai dificil decat cel din ziua anterioara, presupunand o rezistenta buna la efort.

Distanta totala: 125 km

Ora de plecare din Cluj Napoca: se pleaca cu trenul Regio de la ora 07:50 si se ajunge la Razboieni la ora 09:30.

Ora de sosire in Cluj Napoca: aproximativ 19:00, a doua zi.

Cazare: Vom avea cina si micul dejun de a doua zi oferite de Parintele Sabin si sateni. Ne vom odihni peste noapte intr-o dependinta a casei parohiale din Bagau, unde toate locurile de dormit sunt la comun, pe saltele. Daca avem saci de dormit, e bine sa ii luam cu noi, ca sa fim asigurati ca totul va fi bine.

Important: Scopul excursiilor noastre este de intrajutorare si de sustinere a comunitatilor locale si a traditiilor si mestesugurilor din acestea. In acest sens, se accepta donatii de la participantii la excursii. Pentru aceasta excursie, va sugeram ca donatie o suma minima de 80 de lei de persoana. In acest fel vom recompensa efortul gazdelor de a ne primi, de a ne omeni, de a ne impartasi din traditiile lor si de a ne oferi adapost pentru o noapte. Si incet-incet, ajutam la implinirea visului de a reconstrui casuta batraneasca de la Valea Inzelului.

Atentie!: Numar limitat de participanti! Exista posibilitate de cazare pentru maxim 10 persoane. Din aceasta cauza trebuie sa stim foarte exact cati mergem. Prin urmare, va rugam sa confirmati participarea in aceasta excursie DOAR  daca aveti intentia ferma de a veni cu noi. In cazul in care nu mai puteti veni, va rugam sa ne anuntati din timp (preferabil cu cel putin 3 zile inainte de data excursiei).

Este o excursie accesibila biciclistilor cu o pregatire de nivel mediu, dar cu dorinta de a explora si de incerca altceva decat pana acum, mai mult decat o simpla bicicleala.

Aveti grija sa va echipati bine, atat voi cat si bicicletele.

Nota Bene: Excursiile noastre pe bicicleta sunt chiar excursii, NU competitii sau antrenamente. Sunt dedicate tuturor biciclistilor care doresc sa petreaca o zi cu miscare, admirand natura si stand de vorba cu prieteni, mai vechi sau mai noi. Pe scurt, se merge intr-un ritm lejer de 10 – 15 km/h si se fac pauze de fotografiat, mancat, respirat :) ori de cate ori e nevoie!

Daca credeti ca vi se potriveste aceasta excursie, verificati programarea in calendarul evenimentelor si  inscrieti-va pe formularul de participare. In acest fel vom putea comunica eficient in cazul in care se produc schimbari in eveniment sau apar informatii noi, importante pentru a avea o excursie reusita.

Aici sunt hartile traseelor pentru cele 2 zile:

Va asteptam cu drag!

Sugestie: Inscrieti-va la newsletter, ca sa primiti restul informatiilor in timp util ! :)

Tinem legatura!

Update: Aceasta este o excursie care deja a avut loc cel putin o data. Puteti viziona filmele ei pe canalul youtube BacktoBike ONG sau direct la link-urile https://youtu.be/vycgzp8WWOc, https://youtu.be/7PSEXvAoaF4 si https://youtu.be/vzHod8DKb2M. De asemenea, povestile acestor zile le gasiti pe blogul nostru http://excursiicubicicleta.wordpress.com.