Sopor – satul din oras

Ati fost vreodata la muzeul din Sopor?

Indiferent de raspuns, merita sa mergem acum!

De ce? Pentru ca iubim traditiile romanesti si oamenii care fac ceva sa le pastreze. Pentru poveste, pentru peisaj, pentru noutate, pentru energia pe care ti-o da acest loc. Pentru a cunoaste mai mult din ce ne inconjoara, spirit si fapta si materie.

Vom vizita muzeul, vom fi serviti cu o delicioasa placinta cu marar facuta in casa de doamna Rodica si vom asculta povesti din istoria locului in care traim zise de domnul Ghita, povesti si istorie pe care nu le gasim in alta parte, scrise sau nescrise.

Traseu: Piata Cipariu III – Colonia Sopor – Colonia Borhanci – Becas – Colonia Faget – Piata Cipariu III

Distanta: 25 km.

Ora de plecare: 10:00

Ora de sosire: aproximativ 15:00

Punct de intalnire: in fata bancii ING din Piata Cipariu III

Scopul excursiilor noastre este de intrajutorare si de sustinere a comunitatilor locale si a traditiilor si mestesugurilor din acestea. In acest sens, se accepta donatii de la participantii la excursii. Pentru excursia la Muzeul Poarta de su’ Feleac, va sugeram ca donatie o suma minima de 15 lei de persoana. In acest fel vom ajuta muzeul sa bucure si pe altii, vom recompensa efortul gazdelor de a ridica acest muzeu, vom sprijini proiectele pe care le au ele planificate si le vom multumi pentru ospitalitatea lor.  Aceste donatii vor merge direct si in totalitate catre Muzeul Poarta de su’ Feleac.

Aceasta excursie este accesibila si biciclistilor cu o pregatire de incepator spre mediu, dar cu dorinta de a explora si de incerca ceva mai mult decat pana acum.

Aveti grija sa va echipati bine, atat voi cat si bicicletele :) (kit de pana, lumini, pachetel cu mancare, apa – dupa gust! )

Nota Bene: Excursiile noastre pe bicicleta sunt chiar excursii, nu competitii sau antrenamente. Sunt dedicate tuturor biciclistilor care doresc sa petreaca o zi cu miscare, admirand natura si stand de vorba cu prieteni, mai vechi sau mai noi. Pe scurt, se merge intr-un ritm lejer de 10 km/h si se fac pauze de fotografiat, mancat, respirat :)

Daca credeti ca vi se potriveste aceasta excursie, verificati programarea in calendarul evenimentelor si inscrieti-va pe formularul de participare. In acest fel vom putea comunica eficient in cazul in care se produc schimbari in eveniment sau apar informatii noi, importante pentru a avea o excursie reusita.

Va asteptam cu drag!

Informare: Aceasta excursie pe biciclete a avut loc deja cel putin o data. Poti vedea cum a fost intrand pe blogul nostru http://excursiicubicicleta.wordpress.com si cautand fie dupa un cuvant cheie (ex: Sopor), fie cautand articolul „Excursie cu bicicleta la Sopor, satul din oras” in sectiunea Excursii / Excursii de weekend. Multumim!