Tara Lapusului

Excursie cu bicicleta in Transilvania

Va invitam intr-o excursie cu bicicleta in Transilvania, mai precis in Tara Lapusului, plecand din Cluj, sa exploram o parte din aceasta zona surprinzatoare, cu tot ce inseamna ea: locuri spectaculoase, carari nestrabatute inca, oameni de o cultura impresionanta, biserici mici de lemn intrate in patrimoniul UNESCO si obiective naturale.

Traseu de 5 zile si 4 nopti. In prima zi: Excursia cu bicicleta incepe joi, 11 august, ora 15:30 in gara din Cluj, de unde luam trenul spre Dej. La Dej ajungem la ora 17:00 si de acolo plecam pe biciclete spre Coroieni. Distanta: 38 km.  Acest traseu este unul de dificultate medie, cu putin urcus pe asfalt. Innoptam la Manastirea Sfantul Ilie Proorocul, intr-un peisaj ca o gradina. Tot aici vom vizita si micuta casuta-muzeu a manastirii.

A doua zi: Vineri, 12 august, continuam excursia cu bicicletele pe traseul Coroieni – Rohia – Rogoz – Cupseni. Urcam si coboram toata ziua dealurile serioase ale Tarii Lapusului, bucurandu-ne de toata frumusetile oferite de o natura foarte generoasa in daruri. Distanta: 44 km. Vom vizita Manastirea Rohia, Manastirea monument UNESCO de la Rogoz si vom asculta fascinantele explicatii ale preotului – ghid de acolo. La Cupseni ne asteapta Casa Carolina. Aici vom ramane pentru urmatoarele 3 nopti, in linistea, curatenia si ospitalitatea calda oferite din suflet de prietenii nostri, si vom vizita cate un pic din imprejurimile pline cu surprize.

A treia zi: Sambata, 13 august, vizitam cu bicicletele Manastirea Satra si stana din Costeni iar seara ne intoarcem la Casa Carolina din Cupseni.

A patra zi: Duminica, 14 august, plecam cu bicicletele sa vizitam Pestera cu Oase de la Poiana Botizii si bisericile din lemn de la Costeni si Cupseni. Seara ne intoarcem la Casa Carolina.

A cincea zi: Luni, 15 august, ne luam la revedere de la gazdele noastre din Casa Carolina si plecam pe biciclete spre Dej, de unde luam trenul spre Cluj la ora 18:30. Distanta Cupseni-Dej: 62 km. Ajungem in Cluj la ora 20:00.

Cazare: Pe perioada cazarii in Casa Carolina, vom avea incluse in pret 3 cine si 3 mic-dejunuri. La cerere si pentru mancaciosii pofticiosi dintre noi, gazdele noastre pot pregati si pranzul :)

Important: Scopul excursiilor noastre este de intrajutorare si de sustinere a comunitatilor locale si a traditiilor si mestesugurilor din acestea. In acest sens, se accepta donatii de la participantii la excursii. Pentru aceasta excursie, va sugeram ca donatie o suma minima de 450 de lei de persoana. In acest fel vom recompensa efortul gazdelor de a ne primi, de a ne omeni, de a imparti cu noi o parte din viata lor de zi cu zi si de a ne oferi adapost pentru noptile acestei excursii cu bicicleta. Si incet-incet, ajutam la implinirea visului de a reconstrui casuta batraneasca de la Valea Inzelului.

Atentie!: Numar limitat de participanti! Exista posibilitate de cazare pentru maxim 10 persoane. Din aceasta cauza trebuie sa stim foarte exact cati mergem. Prin urmare, va rugam sa confirmati participarea in aceasta excursie DOAR  daca aveti intentia ferma de a veni cu noi. In cazul in care nu mai puteti veni, va rugam sa ne anuntati din timp (preferabil cu cel putin 3 zile inainte de data excursiei).

Este o excursie accesibila biciclistilor cu o pregatire de nivel mediu, dar cu dorinta de a explora si de incerca altceva decat pana acum, mai mult decat o simpla bicicleala.

Aveti grija sa va echipati bine, atat voi cat si bicicletele.

Nota Bene: Excursiile noastre pe bicicleta sunt chiar excursii, NU competitii sau antrenamente. Sunt dedicate tuturor biciclistilor care doresc sa petreaca o zi cu miscare, admirand natura, vazand istorie pe viu, ascultand povesti spuse de oameni exceptionali si stand de vorba cu prieteni, mai vechi sau mai noi. Pe scurt, se merge intr-un ritm lejer de 10 – 15 km/h si se fac pauze de fotografiat, mancat, respirat :) ori de cate ori e nevoie!

Daca credeti ca vi se potriveste aceasta excursie, verificati programarea in calendarul evenimentelor si  inscrieti-va pe formularul de participare. In acest fel vom putea comunica eficient in cazul in care se produc schimbari in eveniment sau apar informatii noi, importante pentru a avea o excursie reusita.

Va asteptam cu drag alaturi de noi, 5 zile pe biciclete!

Nota: Aceasta excursie a avut loc deja cel putin o data. Pentru a citi si a vedea cum a fost intrati aici:

– prima zi: poveste  si film

– a doua zi: poveste